Brexit for hvilken gang?

I dag kan man læse at Nigel Farage (tidligere leder af United Kingdom Independence Party) har stiftet et nyt parti der skal indgå i EP-valgkampen i Storbritannien. Det nye parti har det beskedne navn “Brexit Party”. Man må derfor sige, at Farage har tonet rent flag i den forstand, at partiet i meget høj grad placerer op ad en anti-EU linje. Ved lanceringen af det nye parti gjorde Nigel Farage at sit gamle parti var blevet for højre-ekstremt i den forstand, at UKIP er blevet et holiganparti der bygger på en ekstrem islamofobi. Det blev med andre ord for meget for Farage, at hans exit fra partiet førte til et mere ekstremt parti. Det er vist også et parti der i mange år har været under udvikling mod på at blive mere og mere ekstremt.

“Yes, minister”

Det virker efterhånden til at Storbritannien ikke kan opnå enighed mellem sine egne folkevalgte og egen befolkning om, hvad man vil opnå uden for EU, hvordan man vil undgå at skulle leve op til EU krav og lovgivning samt hvordan man har i sinde at opretholde en høj levestandard. Den britiske iver for at melde sig ud og fejle i forsøgene giver næsten en lyst til at se “Yes, minister” (“Javel, hr. minister”) eller “Monty Python” igen, da disse TV-serier nærmest har været profetiske, når det kom til britisk politik og befolknings evner til at løse komplicerede problemer så som at nå til enighed om en retning og vision for samfundet herunder, hvad man vil opnå udenrigs- og indenrigspolitisk.

Er det mon muligt for Storbritannien?

Hvis man da lever efter princippet om, at politik er det muliges kunst, så må man sige at Farage nok er på vej mod et overdrev. Hvornår kan vi andre europæere håbe på, at briterne opgiver og melder sig tilbage under det blå banner med de gule stjerner?

God ide til borgmesteren 15-12-17

På Solrød Kommunes hjemmeside kan man dele sine gode ideer med borgmesteren. Jeg har derfor sendt denne gode ide af sted til Niels, som jeg håber også vil synes det er en god ide. Det kan måske være at Niels endda vil kæmpe for ideen i byrådet.

Hej Niels,

Jeg gik en tur i går eftermiddags og her kom jeg til at tænke på, at der findes en del borgere, også i Solrød Kommune, der antageligt vil have glæde af daginstitutioner med fleksible arbejdstider. Årsagen til dette skyldes, at borgerne kan have jobs der kræver, at de er tilgængelige inden for et bestemt tidsrum, hvilket ikke nødvendigvis passer godt med åbningstiderne i daginstitutionerne.

Jeg vil derfor foreslå, at Solrød Kommune får undersøgt mulighederne for at oprette en eller flere daginstitutioner med fleksible åbningstider, så borgerne på den måde vil kunne opnå mere frihed og erhvervslivet i vil opleve at borgerne er tilgængelige til at løse opgaver. På den måde vil man også opleve højere vækst.

Med venlig hilsen

Peter Sjølin
Medlem af Liberal Alliance i Solrød

Fejlciteret af Brian Mørch (DF)

I går opdagede jeg, at jeg var blevet citeret i et læserbrev omhandlende halal-kød og om Solrød Kommune skulle have en politik for området, men desværre var jeg også blevet fejlciteret. Læserbrevet var skrevet af Brian Mørch som er en af Dansk Folkepartis kandidater til kommunalvalget i Solrød.

Læserbrevet tog sit udgangspunkt i en rundspørge målrettet kandidater og partier til kommunalvalget i november. Brian havde stået for rundspørgen, og  jeg havde besvaret rundspørgen  fordi der i rundspørgen var to interessante spørgsmål. Jeg håbet på og havde regnet med, at Brian og kompagni ville citere korrekt fra de besvarelser, som man havde modtaget. Desværre kunne jeg konstatere, at Brian ikke havde valgt at citere mig korrekt i sit læserbrev og oven i købet  på en sådan måde, at citatet ender ud i et væsentligt andet sted rent forståelsesmæssigt, end besvarelsen af spørgsmålene oprindeligt var.

Du kan læse min besvarelse til Brians spørgsmål ved at klikke her.

Et kæmpe tab af troværdighed for Brian Mørch og DF i Solrød

Det at man vælger at bringe et læserbrev, hvor man åbenlyst fejlciterer, når man sammenligner med besvarelsen af rundspørgen med citatet i læserbrevet indikerer, at DF i Solrød blev nødt til at tilpasse verdenen for at passe med undersøgelsen, frem for at finde en afklaring på spørgsmålene der blev stillet. Den fremgangsmåde  er uredelig og den tangerer til manipulation. Samtidigt er det et kæmpe tab af troværdighed for Brian Mørch og DF i Solrød, for hvis de ikke har styr på basal citering fra kilder, til deres egen undersøgelse, hvad har de så heller ikke styr på?

Havde set frem til debat om mere frihed

Jeg havde set frem til en god debat om mere frihed til borgerne der modtager mad igennem de kommunale services. Desværre blev debatten, inden den var gået i gang, mudderet til ved bevidst fejlcitering.

Marketing

Studiet er i fuld gang og jeg har nu haft fornøjelsen af to forelæsninger omhandlende international markedsanalyse og marketing. Jeg ser mange interessante perspektiver på marketing herunder at også inden for dette domæne findes der tanker om, at en CXO (i litteraturen om marketing en CMO) der sikre omstillingen fra en produkt-orienteret virksomhed til en markeds- og kundeorienteret virksomhed. Med andre ord så er der tale om dyder som også kendes fra enterprise arkitektur og forretningsarkitektur.