Kategorier
Uncategorized

God ide til borgmesteren 15-12-17

På Solrød Kommunes hjemmeside kan man dele sine gode ideer med borgmesteren. Jeg har derfor sendt denne gode ide af sted til Niels, som jeg håber også vil synes det er en god ide. Det kan måske være at Niels endda vil kæmpe for ideen i byrådet.

Hej Niels,

Jeg gik en tur i går eftermiddags og her kom jeg til at tænke på, at der findes en del borgere, også i Solrød Kommune, der antageligt vil have glæde af daginstitutioner med fleksible arbejdstider. Årsagen til dette skyldes, at borgerne kan have jobs der kræver, at de er tilgængelige inden for et bestemt tidsrum, hvilket ikke nødvendigvis passer godt med åbningstiderne i daginstitutionerne.

Jeg vil derfor foreslå, at Solrød Kommune får undersøgt mulighederne for at oprette en eller flere daginstitutioner med fleksible åbningstider, så borgerne på den måde vil kunne opnå mere frihed og erhvervslivet i vil opleve at borgerne er tilgængelige til at løse opgaver. På den måde vil man også opleve højere vækst.

Med venlig hilsen

Peter Sjølin
Medlem af Liberal Alliance i Solrød

Kategorier
Uncategorized

Boom og Bust: Politikerne kan ikke styre økonomien

Husk på at politkerne ikke har magten over økonomien. Et lands økonomi udgøres af de handlinger som borgerne hver især gør med deres penge og deres handlinger i forhold til produktivitet.

Kategorier
Uncategorized

Fejlciteret af Brian Mørch (DF)

I går opdagede jeg, at jeg var blevet citeret i et læserbrev omhandlende halal-kød og om Solrød Kommune skulle have en politik for området, men desværre var jeg også blevet fejlciteret. Læserbrevet var skrevet af Brian Mørch som er en af Dansk Folkepartis kandidater til kommunalvalget i Solrød.

Læserbrevet tog sit udgangspunkt i en rundspørge målrettet kandidater og partier til kommunalvalget i november. Brian havde stået for rundspørgen, og  jeg havde besvaret rundspørgen  fordi der i rundspørgen var to interessante spørgsmål. Jeg håbet på og havde regnet med, at Brian og kompagni ville citere korrekt fra de besvarelser, som man havde modtaget. Desværre kunne jeg konstatere, at Brian ikke havde valgt at citere mig korrekt i sit læserbrev og oven i købet  på en sådan måde, at citatet ender ud i et væsentligt andet sted rent forståelsesmæssigt, end besvarelsen af spørgsmålene oprindeligt var.

Du kan læse min besvarelse til Brians spørgsmål ved at klikke her.

Et kæmpe tab af troværdighed for Brian Mørch og DF i Solrød

Det at man vælger at bringe et læserbrev, hvor man åbenlyst fejlciterer, når man sammenligner med besvarelsen af rundspørgen med citatet i læserbrevet indikerer, at DF i Solrød blev nødt til at tilpasse verdenen for at passe med undersøgelsen, frem for at finde en afklaring på spørgsmålene der blev stillet. Den fremgangsmåde  er uredelig og den tangerer til manipulation. Samtidigt er det et kæmpe tab af troværdighed for Brian Mørch og DF i Solrød, for hvis de ikke har styr på basal citering fra kilder, til deres egen undersøgelse, hvad har de så heller ikke styr på?

Havde set frem til debat om mere frihed

Jeg havde set frem til en god debat om mere frihed til borgerne der modtager mad igennem de kommunale services. Desværre blev debatten, inden den var gået i gang, mudderet til ved bevidst fejlcitering.

Kategorier
Uncategorized

Marketing

Studiet er i fuld gang og jeg har nu haft fornøjelsen af to forelæsninger omhandlende international markedsanalyse og marketing. Jeg ser mange interessante perspektiver på marketing herunder at også inden for dette domæne findes der tanker om, at en CXO (i litteraturen om marketing en CMO) der sikre omstillingen fra en produkt-orienteret virksomhed til en markeds- og kundeorienteret virksomhed. Med andre ord så er der tale om dyder som også kendes fra enterprise arkitektur og forretningsarkitektur.

 

Kategorier
Bog Uncategorized

Interessentanalysen


Projektets interessenter: Analyse og samspil er en spændende bog for dem der ønsker at forstå interessenter bedre og derigennem få bedre resultater i projekterne.

En nærmere anmeldelse vil følge. 

Kategorier
Uncategorized

Produktivitet

Det irriterer mig meget at der ikke findes en udgave af Microsoft Office som er direkte kompatibelt med Apples iOS. Apples Pages kan anvendes, men det er langt fra et godt tekstebehandlings program.  Måske forventer jeg mig bare for meget af to af verdenens største software selskaber.

Kategorier
Uncategorized

Status

It has been a hard day’s night.

Kategorier
Uncategorized

Without feedback loops plans seems to be non-adaptive.

— Peter Flemming Teunissen Sjoelin

Kategorier
Uncategorized

“The was a single light of science; today there are many different lights and different ways to brighten them”

– Peter Flemming Teunissen Sjoelin (2011)