Nytårshilsen: Velkommen til 2018

Vi nærmer os 2018 i hastige skridt og jeg kan nu tænke tilbage på året der gik, og det har været et begivenhedsrigt år.  Jeg vil i denne anledning ønske jer alle et godt og lykkebringende nytår. Nedenfor kan I læse mine betragtninger fra året der gik og de opgaver, som jeg vil komme til at arbejde med i løbet af 2018.

Fra det karrieremæssige perspektiv

Jeg har sammen med mine gode kollegaer i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering fået sendt en større distribueret IT-løsning i udbud. Det er tanken at IT-løsningen på sigt skal bruges som en IT-platform til at understøtte indberetninger af geografiske indberetninger samt andre indberetninger. IT-platformen skal i første omgang understøtter Skatteministeriets arbejde med geografiske data i relation til ejendomsvurderingerne, som i løbet af 2019 vil blive gjort tilgængelige for grundejerne og ejerne af ejendomme. IT-platformen leveres af Atkins ud fra en såkaldt agil kontrakt (K03), hvortil IT-platformen vil blive bygget på open source teknologier som Apache Camel, Apache TomCat, Wildfly og Java. Ligeledes forventes proprietær-software som 1Integrate at blive anvendt til validering af geografiske indberetninger. Det er også et projekt med mange forskellige typer interessenter som for eksempel:

  • Skatteministeriet.
  • Statens IT.
  • Atkins.
  • Styrelser der på sigt kan forestille sig at foretage indberetninger og geografiske data.

I 2018

Jeg vil i ovenstående projekt fungerer som enterprise-arkitekt og som product owner med henblik på at sikre en funktionelløsning til domænet kaldet geografiske variable i SDFE.

 

Fra det personlige perspektiv

Cecilie og jeg bor stadig sammen, og heldigvis for det, og vi er begge i gang med vores uddannelser. For mit vedkommende så er jeg i gang med et deltidsstudium på Copenhagen Business School kaldet HD2 International Business, der som navnet antyder, ledelse af internationale virksomheder herunder:

  • Strategiudvikling for internationale virksomheder.
  • Produktudvikling.
  • Etablering på nye markeder.
  • Projektledelse på tværs af lande og kulturer.
  • International forhandling.
  • Internationaliseringsprocessen.

Derudover så deltog jeg i kommunalvalgkampen. Det var første gang at jeg stillede op, og det var en god oplevelse. Jeg vil i denne forbindelse takke for de personlige stemmer, som jeg fik ved valget.

I 2018

Jeg skal i 2018 i gang med mit HD2-afgangsprojekt og det bliver efter alt at dømme et litteraturstudie i begrebet “strategisk arkitektur” dog ud fra en international kontekst. Det vil det meste af begyndelsen af 2018, hvor jeg påbegynde arbejdet med emnet. Det tror jeg bliver spændende, da der findes mange interessante tilgange. “Strategisk arkitektur” vil også blive et emne, som jeg blogge om i løbet af 2018 på henholdsvis enterprisearkitekten.com og digitalkommune.com.

Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.