Kategorier
Blog Politik

Dommedagsurets visere viser stadig på 5 minutter i 12

Præsident Donald J. Trump har i dag announceret, at han og amerikanske repræsentanter ikke vil deltage i topmødet mellem Nordkorea og USA vedrørende muligheden for at normalisere forholdene mellem de to lande og med henblik på at sikre en atomnedrustning på den koreanske halvø. Med aflysningen af topmødet ændrer ikke på, at dommedagsuret stadig viser fem minutter i tolv, og det ville have samme position, hvis den snart 65 år gamle krig blev afsluttet i 2018. Der findes nemlig en række andre konflikter der skal findes løsninger på og som har et større potentiale for at udvikle sig. Koreakrigens genudbrud og Nordkorea er en trussel mod de moderne og udviklede østasiatiske økonomier, men Nordkoreas primære allierede, Folkerepublikken Kina har ikke interesse i en konflikt og Kina vil antagelige holde Nordkorea i skak, hvilket de amerikanske styrker i Sydkorea også gør. Krigen går derfor antageligt ikke hen og bliver en varm krig, men i stedet vil den antageligt holde sig til en slags de facto fredsaftale indtil dagen, hvor den nordkoreanske økonomi bryder sammen eller en ‘kontrarevolution’ opstår og fjerne det kommunistisk inspirerede diktatur i Nordkorea.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.