Kategorier
Læserbrev Politik

Moderniseringen af PostNord er tiltrængt

Jeg ser frem til moderniseringen af PostNord (Danmark), da den offentligt ejede virksomhed i mange år har været underlagt dårlig ledelse (kilde 4), manglende udvikling og ringe service til kunderne (kilde 2). Jeg håber derfor, at servicen som PostNord leverer fremadrettet bliver mere fokuseret, tidssvarende og bedre.

EU-kommissionen har godkendt, at den danske stat kan hjælpe PostNord (Danmark) med et beløb op på 1,2 milliarder kroner (kilde 1) over de næste år. Dette er med henblik på at redde postvæsenet ud af den redelighed, som dårlig ledelse og ringe eksekvering (kilde 2) har sat den offentligt ejede virksomhed i. Den dårlige ledelse har bl.a. været baseret på obskure skøn, hvor topledelsen har regnet med at brevmængden og antallet af tjenestemænd ville følges ad (kilde 4), og derfor har man ikke udvist rettidig omhu med at kapacitets tilpasse virksomheden (kilde 3). Ligeledes har topledelsen i PostNord fuldstændig undervurderet indflydelsen af digitalisering hos PostNords kunder (herunder i staten).

Det er naturligvis ærgerligt at en del postmedarbejdere mister deres arbejde på grund af moderniseringen, men de har kun topledelsen i PostNord at takke for den situation. I en privat virksomhed så havde man også fyret medlemmer af bestyrelsen og direktionen på gråt papir.

 

Med venlig hilsen

 

Peter Sjølin
Medlem af Liberal Alliance i Solrød.

 

Kilder:

  1. https://www.business.dk/transport/eu-godkender-dansk-statsstoette-til-massefyringer-i-postnord
  2. https://finans.dk/erhverv/ECE9971366/fejl-daarlig-service-og-hoeje-priser-storkunder-klar-til-at-fyre-postnord/?ctxref=forside
  3. https://www.dr.dk/nyheder/penge/tjenestemaend-koster-fem-milliarder-ved-post-lukning
  4. https://politiken.dk/oekonomi/art5862933/Postv%C3%A6snet-skal-halveres-og-have-milliarder-i-tilskud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.